Nieuws Actueel

WK 2014: Zo spendeert Mario Balotelli zijn miljoenen

Bram de Vrind 9 juni 2014

De Italiaanse spits Mario Balotelli is één van de meest omstreden spelers op het aankomende WK in Brazilië. Niet in de laatste plaats omdat hij kwistig met geld smijt. Een overzicht van hoe Balotelli zijn miljoenen spendeert, volgens Business Insider.

7 miljoen>> Balotelli verdient 7 miljoen dollar per jaar bij AC Milan. Hij haalt tevens bakken met geld binnen naar aanleiding van zijn sponsordeal met sportmerk Puma. Duurste speler>> Hij is de duurste speler van Italië. Met een marktwaarde van zo'n 50 miljoen dollar is hij de nummer 21 van de wereld. Ferrari>> Balotelli is een big spender. Hij is gespot in een Ferrari, Bentley, Audi en Maserati.

Camouflagekleuren>> Naar eigen zeggen gaf hij zijn in camouflagekleuren gespoten Bentley ter waarde van 250.000 dollar aan een ploegmaat. Die veranderde de kleur. Villa van 3 miljoen>> Hij huurde een villa van 3 miljoen dollar toen hij bij Manchester city ging spelen.Vuurwerk>> Balotelli moest dat huis in 2012 tijdelijk verlaten nadat vuurwerk tijdens zijn verjaardagsfeestje de badkamer had vernield. Gouden fontein>> Zijn nieuwe huis in Milaan heeft een gouden fontein en levensgroot standbeeld van zichzelf.Boetes>> In zijn tijd bij Manchester City kreeg hij voor honderdduizenden euro's aan boetes opgelegd. Nachtclub>> Hij kreeg een weeksalaris (200.000 dollar) boete omdat hij een nachtclub bezocht twee dagen voor een voetbalwedstrijd.Hoofd trappen>> In december 2012 ging hij akkoord met een boete van 570.000 dollar voor - onder andere - het trappen op het hoofd van een tegenstander.Verkeersboetes>> Hij kreeg 27 verkeersboetes in zijn eerste maanden in Engeland, ter waarde van 16.000 dollar. Verlosser>> Geheel op zijn Balotelli's kondigde hij zijn aankomst in Rio de Janeiro voor het WK in Brazilië aan. Hij twitterde een afbeelding van zichzelf als Christus de Verlosser.