Nieuws Actueel

WK is walhalla voor verhuurder

Rik Nizet 17 juni 2014

Mensen die voor de voetbalwedstrijden van Nederland op het WK een groot tuinfeest of een barbecue willen organiseren, wordt aangeraden hun biertap of partytent tijdig te reserveren. Volgens Verhurend Nederland, de brancheorganisatie van verhuurbedrijven, loopt het momenteel storm bij de aanvragen.Special WK 2014WK 2014 Speelschema

"Verhuurbedrijven hebben het nu erg druk. Er wordt zeker een kwart meer omgezet dan normaal in deze tijd van het jaar'', zegt een woordvoerster. De periode van half april tot eind juni geldt altijd al als een drukke periode voor de branche. In deze tijd vinden jaarlijks vele examenfeestjes, bedrijfsuitjes en buurtbarbecue's plaats. Nu komen de wedstrijden van Oranje daar nog eens bij, aldus de zegsvrouw.

BoertjesNederland telt ongeveer 900 bedrijven in de horeca-, evenementen en partyverhuur. Dat is inclusief "boertjes'' die statafels, kopjes en schotels uitlenen. De 15 tot 20 grootste verhuurbedrijven hebben gemiddeld per bedrijf een omzet van 2,5 miljoen euro per jaar.