Nieuws Actueel

WK voetbal: Nederland in extase

Rik Nizet 29 juni 2014

Op veel plekken in het land vieren Oranjefans de overwinning van het Nederlands elftal op Mexico. Zo was het bomvol op het Museumplein in Amsterdam en op de Grote Markt in Groningen. Bij - maar ook ín - de Rotterdamse Hofplein-vijver werd gedanst.

Special WK 2014WK 2014 SpeelschemaWK 2014 Uitslagen en standenHet festival Parkpop in Den Haag was stilgelegd zodat iedereen naar de wedstrijd kon kijken. "De uitslag verhoogt de sfeer natuurlijk enorm, en het is weer is prima. Feest hier!'', zegt een woordvoerder. Festival Mundial (in Tilburg) ging niet 'plat' maar bezoekers konden er wel de wedstrijd zien. Thema van het driedaagse evenement dit keer: Mexico!, maar dat was toeval.

OntknopingRond 21 uur was het Amsterdamse Museumplein alweer bijna leeg, op enorme hoeveelheden bekertjes na. Het evenement is prima en rustig verlopen, zei organisator Radio 538. "Met een supersensationele ontknoping.''

Niet alleen festivals maar ook veel gemeenten hadden op pleinen grote tv-schermen geplaatst, zoals bijvoorbeeld Almere, Veenendaal en Arnhem.

Op het Jonckbloetplein in Den Haag, waar het eerder na Oranjewedstrijden onrustig was, bleef het meteen na de wedstrijd rustig, zei de politie.