Nieuws Actueel

Wolters Kluwer en Altice stuwen AEX

Van onze redactie 29 juli 2015

Image 5116965

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,8 procent hoger op 489,55 punten. De MidKap steeg ook 0,8 procent, tot 728,48 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs gingen tot 0,9 procent vooruit.

Informatieleverancier Wolters Kluwer steeg ruim 5,5 procent in de AEX. Het concern heeft zijn winst en omzet in de eerste helft van dit jaar verder laten groeien en kondigde de uitkering van interim-dividend aan. Altice steeg 4,8 procent. Topman Dexter Goei van het Franse kabelbedrijf sprak van ,,wederom een sterk kwartaal'' voor het concern. Telecomconcern KPN won 3 procent, na een verhoging van de winstdoelstelling voor dit jaar.

Arcadis

In de MidKap prijkte Arcadis bovenaan met een winst van 3 procent, na een positief halfjaarverslag. Imtech zette de daling voort met een min van 7,5 procent. De technische dienstverlener verloor dinsdag al ruim 13 procent na een winstwaarschuwing.

In Milaan steeg Italcementi 50 procent in beurswaarde. De Duitse cementmaker HeidelbergCement (min 3,9 procent) wil zijn Italiaanse concurrent overnemen. In Parijs vielen de resultaten van olieconcern Total (plus 1,5 procent) en autofabrikant PSA Peugeot Citroën (plus 3,7 procent) in goede aarde.

Bayer

Bayer won ruim 3 procent in Frankfurt. De Duitse farmaceut, die onder leiding staat van de Nederlander Marijn Dekkers, was in het tweede kwartaal winstgevender dan verwacht. In Londen won Barclays 2 procent. De Britse bank zag de kwartaalwinst verder groeien. Voorzitter John McFarlane kondigde daarbij aan de reorganisatie van de bank te gaan versnellen.

De euro noteerde vrijwel onveranderd op 1,1038 dollar. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,8 procent tot 47,60 dollar. Brentolie werd ook 0,8 procent goedkoper, op 52,90 dollar per vat.