Nieuws Actueel

Woningen gaan als ‘warme broodjes’ op Indiëterrein Almelo

Van onze redactie 1 juni 2015

Indie almelo lenneke lingmont

Ontwikkelaar Ter Steege uit Rijssen, eigenaar van het terrein, laat weten dat bijna alle vijfentwintig woningen en kavels uit de eerste fase van het plan binnen een paar maanden zijn verkocht. „Het loopt echt storm. De woningmarkt trekt gelukkig weer aan. Dat is goed te merken. Maar de grote belangstelling voor het Indiëterrein komt vooral door de uitzonderlijke plek, met historische panden die bewaard blijven en gebruikt worden voor bijzondere evenementen. Denk maar aan de Stadsmusical.

LocatieDaarbij ligt deze nieuwe wijk dicht bij het centrum, met bovendien veel groen in de directe omgeving”, verklaart gebiedsontwikkelaar Erwin Tijhof van Ter Steege het succes van het Indiëterrein.

Indië aan de SingelHet bedrijf heeft de plannen gereed voor de volgende fase, Indië aan de Singel, genaamd. Dat ligt in de bocht van de Schneiderssingel. Er is ruimte voor vijftig huizen in verschillende prijsklassen. Volgende week zaterdag worden de eerste twaalf woningen en acht kavels in de markt gezet. Het gaat daarbij om zes stadsvilla’s aan de Van Wulften Palthestraat en zes zogeheten shedwoningen. De verkoopprijzen zijn vanaf 149.500 euro. De prijzen van acht kavels voor particuliere bouw zijn vanaf 113.500 euro.

Behalve Ter Steege is ook Kondor Wessels actief op het Indiëterrein. De komende weken worden vijfentwintig huurwoningen middels uitgekiende systeembouw uit de grond gestampt.

Foto: Bouwterrein Indië Almelo (februari 2015, Lenneke Lingmont)