Nieuws Actueel

Woningmarktrapportage Ten Hag: Meer verkopen dan verwacht

Van onze redactie 9 april 2015

Kantoor Ten Hag Enschede Frans Nikkels

VerkoopDe woningverkoop in Oost-Nederland lag in de eerste drie maanden van dit jaar wel iets lager dan in de laatste maanden van 2014, maar dat kwam doordat de verkopen toen even piekten.

CijfersHet was toen namelijk het laatste kwartaal dat er nog een schenkingsvrijstelling gold en dat er nog geen beperking voor de zogeheten Starterslening gold. Maar vergeleken met alle kwartalen daarvoor was de markt een stuk rooskleuriger. Volgens ten Hag, die zijn rapportage baseert op landelijke NVM-cijfers, trekken de kopers zich minder aan van de beperkingen in de hypotheek die door de overheid zijn besloten. ‘die zijn van steeds minder invloed en worden door een duidelijk beleid beter geaccepteerd.’

VertrouwenOok een rol speelden het toenemende vertrouwen, de verbeterde economie, de historisch lage hypotheekrente en de nog steeds stijgende huurprijzen. De verkoopprijzen zijn afgelopen jaar in Oost-Nederland gestabiliseerd of lieten hier en daar een stijgende trend zien.

De complete woningmarktrapportage van Ten Hag is te downloaden op onze Kennis & Trends-pagina onder het kopje Regionale Rapporten.

Foto: Frans Nikkels