Nieuws Actueel

Woningverkoop in Almelo in 2014 met een kwart gestegen

Van onze redactie 20 januari 2015

‘Met circa 50 procent meer verkochte woningen in deze categorieën was daar een duidelijke opleving zichtbaar’, constateert de makelaar in de kwartaalrapportage.

Hoekwoningen en twee-onder-eenkappersDe woningverkoop stijgt in Almelo. Maar de stijging van het aantal transacties is minder dan de makelaar in voorgaande kwartalen constateerde. In vergelijking met 2013 zijn vorig jaar in Almelo een kwart meer huizen verkocht. In veel gevallen ging het dus om hoekwoningen en twee-onder-eenkappers. De verkoop van tussenwoningen blijft wat achter vergeleken met de andere categorieën woningen. ‘Met 24 procent meer transacties bij tussenwoningen lijkt de verkoop van de tussenwoningen minder of beperkter te stijgen dan bij de eerdergenoemde categorieën’, aldus de makelaar.

Oudere appartementenOok de verkoop van wat oudere appartementen blijft wat achter. De verkoop van appartementen die voor 1970 zijn gebouwd is in 2014 zelfs gehalveerd ten opzichte van het jaar ervoor. Bij appartementen die na 1970 zijn gebouwd is het overigens nauwelijks beter. Daar is de stijging 2 procent.Gezonde ontwikkelingTen Hag is tevreden over de verkoop van vrijstaande woningen. Met een stijging in de verkoop van 15 procent is hier volgens de makelaar zelfs sprake van ‘een gezonde ontwikkeling.’‘Ondanks goede verkoopresultaten voor de hoekwoningen en twee-onder-eenkappers is het aantal verkopen van vrijstaande woonhuizen niet in een gelijke tred meegestegen’, aldus de woningmarktrapportage.