Nieuws Actueel

Woonketen Poco komt definitief naar Enschede

Van onze redactie 19 november 2014

Per 1 april gaat het huurcontract in. Poco gaat ook een van de voormalige Hartmanhallen huren, aan de Spoordijkstraat, met een oppervlakte van 5.000 vierkante meter. Daar komt het logistiek- en afhaalcentrum.

Eerste winkel in Nederland

De vestiging in Enschede is voor Poco de eerste winkel in Nederland. Het levert direct driehonderd arbeidsplaatsen op: voltijd- maar voor een groot deel ook parttimebanen. De Duitse woonketen, met meer dan honderd vestigingen in Duitsland en een jaaromzet van 1 miljard euro, moet traffic en reuring brengen op het Enschedese meubelplein. Daar zijn meer veranderingen op komst. De Deense meubelketen Jysk maakt plaats voor Poco en is inmiddels bezig zich te vestigen aan de overkant, naast Decokay Woerdman-Eijssink.

Jysk opent op 28 november. Beter Bed maakt eveneens plaats voor Poco en trekt in het pand van Otak. Die meubelzaak vestigt zich mogelijk elders op Schuttersveld. Carpet Right verhuist naar de nieuwbouw aan de kant van de Hengelosestraat. Die is bijna klaar en daar keren sowieso Kwantum en McDonald’s terug. Er wordt nog gesproken met vijf potentiële huurders, er is plek voor twee.