Nieuws Actueel

Wouter Bos declareert sneeuwkettingen

Bram de Vrind 7 juli 2015

Wouter bos sneeuwkettingen declaraties ray ban 335

Een dolfijnentripje, chic hotel, en een flesje wijn van 120 euro. Het is slechts een greep uit de meest opvallende declaraties van topziekenhuizen in 2013 en 2014. VUmc betaalde sneeuwkettingen voor de wintersportvakantie van bestuurder en oud-minister Wouter Bos.

Volgens het Amsterdamse ziekenhuis is dit een gevolg van een onjuistheid in zijn leasecontract. In vergelijking met collega’s declareren de bestuurders van VUmc zeer sober, meldt RTL Nieuws, dat onderzoek deed naar de declaraties. Bos kwam in 2009 ook al in het nieuws toen bleek dat hij als minister een Ray Ban zonnebril (113 euro) had gedeclareerd.

Dure hotelsDe ziekenhuisbestuurders overnachten graag in dure hotels, weet RTL. Een topfunctionaris van het Radboud ziekenhuis in Nijmegen maakte het wel heel bont. Hij bracht een paar nachten door in het chique Radisson Hotel in Londen. De rekening: 833,50 euro voor twee nachten.

Bourgondisch etentjeUit de bonnetjes die RTL Nieuws opviste, blijkt verder dat de bestuurders van het Maastricht UMC een avondje Bourgondisch hebben gedineerd. Tijdens het etentje met 13 personen werden 11 flessen wijn en 2 flessen champagne besteld. In Utrecht werd dan weer de duurste fles wijn gedeclareerd. Het UMC bestaalde een fles Priorat van 120 euro.

Dolfijnen spottenHet UMC Groningen declareerde een citytripje naar Paramaribo. Tijdens zijn 'studiereis' ging de bestuurder dolfijnen spotten, en maakte hij een tour door de het cultuurgebied de Commewijne plantage. Navraag leert dat hij in Suriname echter ook op een congres sprak.