Nieuws Actueel

WSV Apeldoorn sluit sportcomplex voor vluchtelingen vanwege overlast

Van onze redactie 29 september 2015

Image 4578175

Reden hiervoor is dat de vluchtelingen - die worden opgevangen in tenten naast het sportterrein - volgens WSV ' ongecontroleerd het sportcomplex overnemen'. "Ze gebruiken de velden zoals het hen uitkomt, zonder rekening te houden met onze leden", aldus WSV in een bericht op de eigen website.

Uit overleg met het COA bleek volgens WSV dat er te weinig capaciteit is om de vluchtelingen te begeleiden op het sportcomplex, zoals eerst wel was afgesproken. Daarom sluit de club het complex nu af.

"Dit betekent dat het bestuur de vrijheid en de veiligheid van de leden op dit moment niet kan garanderen. Wij hebben daarom besloten om vanaf dit moment, zolang de capaciteit van de begeleiding en de beveiliging niet op orde is, geen vluchtelingen meer toe te laten op ons sportcomplex. Een besluit dat wij noodgedwongen hebben moeten nemen, hoewel wij de achtergrond van de vluchtelingen heel goed begrijpen. Wij zijn een vereniging met heel veel leden, en die hebben ten allen tijde voorrang op het gebruik van ons eigen sportcomplex. Wij doen er alles aan om tot goede afspraken te komen met het COA, zodat er voor ons allen een leefbare situatie ontstaat", aldus WSV.