Nieuws Actueel

Xenos loost werknemers

Caroline Spilt 12 maart 2015

Xenos winkel shoppen 335

Winkelketen Xenos dwingt medewerkers met een vast contract om ’vrijwillig’ te vertrekken. Dat zeggen de vakbonden FNV en CNV, die de afgelopen week honderden klachten hebben ontvangen van Xenos-werknemers uit heel Nederland, schrijft De Telegraaf.

Lees ook:Minder ontslagen bij BlokkerSsst... Blokker doet het achter de schermenUw geld verdwijnt in een paar zakkenVolgens de medewerkers krijgen zij tijdens hun functioneringsgesprek een eenzijdige verklaring voorgelegd waarin wordt gesteld dat werknemer en werkgever in goed overleg hebben besloten om de arbeidsovereenkomst te beëindigen.

Online meldpuntFNV en CNV vermoeden dat Xenos, onderdeel van Blokker Holding, bezig is met een stille reorganisatie. CNV heeft inmiddels een online meldpunt geopend waar Xenos-medewerkers hun verhaal kwijt kunnen. Blokker Holding liet weten verbaasd te zijn en zich ’niet te herkennen’ in de honderden klachten.

Blokker HoldingDit concern is de grote jongen op het gebied van speelgoed, huishoudelijke artikelen en woning- en tuininrichting. Blokker is met 836 filialen in de Benelux en Suriname de grootste keten. Maar ook Xenos, Marskramer en Leen Bakkerbehoren tot de holding. En of je je speelgoed nu bij Bart Smit of Intertoys koopt, het zal het bedrijf worst wezen. Alle winkels van die ketens behoren tot het van oorsprong Hoornse concern.

Opgericht: 1896 Hoofdzetel: Laren Merken: Bart Smit Big BazarBlokkerIntertoys Leen BakkerMarskramerXenos