Nieuws Actueel

XL Businesspark grijpt naast distributiecentrum Michael Kors

Van onze redactie 7 november 2014

De Amerikaanse modeontwerper bouwt in Venlo een groot Europees distributiecentrum. Het pand wordt volgend jaar in gebruik genomen.

WerkgelegenheidVolgens wethouder Jan van Marle heeft het weinig gescheeld of Michael Kors had het pand op het XL Businesspark gebouwd. In Venlo biedt het distributiecentrum straks werkgelegenheid aan zo’n 250 mensen. XL Businesspark is het bedrijventerrein bij Almelo dat eigendom is van de gemeenten Almelo, Hengelo, Borne, Enschede en de provincie Overijssel.

Kleding en tassenVan Marle heeft de indruk dat Almelo er dichtbij was om Kors binnen te halen. Bij de oriëntatie voor de bouw van het distributiecentrum heeft Michael Kors, dat vooral bekend is door kleding en tassen, naar meerdere locaties in Nederland gekeken. „Uiteindelijk heeft het bedrijf voor Venlo gekozen”, zegt de Almelose wethouder. „Maar dat is niet alleen gebeurd vanwege de prijs. Ook vanwege de plek: Venlo.” Een plaats die meer bekendheid geniet als logistiek centrum.

De distributie van kleding, schoenen en tassen van Kors voor de Europese markt, gebeurt nu nog geheel vanuit Enschede en Oldenzaal. In Enschede vanuit het voormalige pand van Timberland op de Marssteden. Of beide Twentse distributiecentra van het Amerikaanse concern gaan sluiten nu er voor Venlo is gekozen, is volgens logistiek directeur Bert Wermer van het modemerk 'nog geen uitrgemaakte zaak.'

Foto: Lenneke Lingmont