Nieuws Actueel

Yarden Afscheidsprijs: uitvaartinnovatie loont

Bram de Vrind 28 juli 2015

Yarden uitvaart prijs 335

Innovatie is belangrijk in elke bedrijfstak, ook in de uitvaartbranche. Om grensverleggende ideeën te stimuleren reikt uitvaartverzekeraar Yarden elke twee jaar de Yarden Afscheidsprijs uit. Dit jaar wordt deze prijs voor de zevende keer uitgereikt aan diegene met het beste idee rond het levenseinde en het afscheid dat origineel, vernieuwend of taboedoorbrekend is.

Waarom deze prijs?Waarom heeft Yarden deze prijs in het leven geroepen? Derck van der Vegte, voorzitter van Yarden Vereniging zegt daar het volgende over: "Het levenseinde, de uitvaart en de rouwverwerking zijn zeer persoonlijk en de manier waarop we er tegenaan lijken verandert constant. Wij willen met onze dienstverlening zo goed mogelijk aansluiten op de wensen vanuit de maatschappij. Dus mensen die bijvoorbeeld een product, dienst, activiteit of onderzoek missen op het gebied van de dood en het afscheid, of een origineel idee hebben om de dood bespreekbaar te maken nodigen we van harte uit deel te nemen aan de wedstrijd."

Wie mag er mee doen?De wedstrijd is toegankelijk voor iedereen. Niet alleen professionals, maar ook consumenten mogen hun vernieuwende idee aandragen. Er zijn twee prijzen te verdelen: een publieksprijs en een juryprijs. Beide bestaand uit een bedrag van 7.500 euro. De vakjury bestaat uit verschillende hoogleraren en andere deskundigen die affiniteit met het onderwerp hebben.

Deelnemen aan de wedstrijdAls u een vernieuwend idee of initiatief heeft, dan kunt u deze tot 1 oktober aanmelden via www.afscheidsprijs.nl. U kunt daar ook zien wie uw concurrenten zijn voor de uiteindelijke overwinning. Er zijn al behoorlijk veel aanmeldingen. Deze tonen aan hoe breed deze wedstrijd is. U vindt er theatervoorstellingen, andere kunstprojecten en kinderboeken. Maar bijvoorbeeld ook een dienst om over de digitale bestanden van een overledene te kunnen beschikken.

De uiteindelijk winnaars worden op 19 november bekendgemaakt tijdens een tweejaarlijks symposium van Yarden.