Nieuws Actueel

Yolanthe genomineerd voor slechtste tweet van het jaar

Van onze redactie 11 mei 2015

Image 4914755

Yolanthe kreeg half Nederland over zich heen toen ze een vakantiefoto op Instagram plaatste. Ze schreef dat ze op Ibiza zat, maar op de foto was duidelijk te zien dat ze op een strand in Thailand verbleef.

De misser zorgde voor een reeks van berichtjes op Instagram en Twitter met de hastag #YolantheTweet. Mensen zeiden dat ze ergens waren, maar plaatsten daarbij expres een verkeerde foto. Yolanthe was wel zo sportief om zelf ook een #YolantheTweet te plaatsen.EbolaKim Feenstra kwam negatief in het nieuws vanwege een tweet over de uitbraak van ebola. "Ebola, toevallige uitbraak of geplande actie? What's going on?", twitterde het model in oktober vorig jaar.

PositiefEr zijn ook BN'ers genomineerd die volgens de organisatie positief omgaan met social media. Het gaat om de cabaretiers Jochem Myjer en Arjen Lubach. Die laatste wordt vooral geroemd om de initiatieven uit zijn tv-programma. Hij gebruikte social media voor zijn actie om farao der Nederlanden te worden en zijn app StemTinder. Hans Kázan, Raemon Sluiter, Georgina Verbaan, Claudia de Breij en Chantal Janzen zijn de andere genomineerden voor beste BN'er.StemmenMensen kunnen vanaf maandag stemmen op de website van De Beste Social Media. Dat kan tot 3 juni. Op 11 juni worden de awards uitgereikt. Vorig jaar won Trijntje Oosterhuis een award in de categorie Slechtste Bericht. Ze twitterde toen dat ze voor iedere like op Facebook een euro zou geven aan giro 555, wat ze door het grote aantal achteraf niet kon waarmaken.