Nieuws Actueel

Zaken die een succesvol leider niet tolereert

Caroline Spilt 1 mei 2015

Manager leider tolereren boos groot

Tolerantie is een schone zaak. Althans meestal. Verschillen tussen mensen bijvoorbeeld, verrijken onze levens en onze organisaties. Maar er zijn ook dingen die je niet kunt tolereren, omdat ze je te veel ondermijnen. Wat zijn de dingen die je beter niet kan pikken? Lolly Daskal van Lead From Within somde op Inc.com twaalf zaken op die succesvolle leiders niet tolereren.

1) MiddelmatigheidHet is makkelijk en verleidelijk om genoegen te nemen met minder. Maar wat sommige mensen er bovenuit doet steken is hun bereidheid om moeilijke keuzes te maken.2) NegativiteitNegatieve gedachten weerhouden je ervan de beste te zijn. Als je jezelf hoort klagen, vind dan een manier om jezelf de mond te snoeren. 3) RommelRommel veroorzaakt stress en schaadt je emotionele welzijn. Gooi weg wat je niet nodig hebt en bewaar de andere dingen waar ze horen.4) Ongezonde zakenStop met ongezond eten, ongezonde relaties en ongezonde gewoonten. Je verdient beter. Kies wijs wat je doet.

5) SpijtWe hebben allemaal ergens spijt van, maar je moet niet in het verleden blijven hangen. Leer ervan, corrigeer het voorzover dat mogelijk is en laat het achter je.6) Gebrek aan respectRelaties staan bij de kern van succes en respect is de kern van goede relaties. Gebrek aan respect, tegenover wat of wie dan ook, is een van de meest destructieve krachten. 7) WantrouwenWantrouwen is vaak het gevolg van een serie kleine compromissen, dus pas op. Richt je op je eigen integriteit en omring je met anderen die dat ook doen.8) BoosheidBoosheid kennen we allemaal. Op zijn plek kan boosheid ervoor zorgen dat je de juiste actie onderneemt. Maar als je boosheid vasthoudt, werkt het verlammend en zorgt het dat je niets bereikt. Richt je boosheid op problemen en niet op mensen en stap er overheen.9) Alles willen controlerenMaak je geen zorgen over dingen die je toch niet kan controleren. Richt je energie op zaken waarbij je een verschil kan maken en laat de rest los.

Lees verder op BC.nl