Nieuws Actueel

Zakenman Albert Kroeskop in de race voor aankoop oude stadhuis Almelo

Van onze redactie 4 mei 2015

Oude stadhuis almelo bert kamp

Het college van burgemeester en wethouders kwam enkele weken geleden met het voorstel het stadhuis zelf te slopen en vervolgens te kijken of er een koper is voor de grond die dan vrij komt. De gemeente verwacht 1,1 miljoen euro kwijt te zijn aan de sloopkosten. Het college voelde zich genoodzaakt met dit voorstel te komen, nadat TMZ afzag van de koop en Hergebruik Gebouwen de financiering van zijn plan niet goed kon onderbouwen.

Nieuw besluitMaar nu liggen de zaken toch weer anders. Deze weken voeren de twee geïnteresseerden gesprekken met wethouder Claudio Bruggink en hoge ambtenaren van de gemeente over de plannen. Raadslid Jemy Pauwels (VVD) is al langer op de hoogte van de interesse die Kroeskop in het stadhuis toont en wil dat het college een nieuw besluit over de toekomst van het oude stadhuis neemt.Eigen kostenMaar het college houdt vast aan het voorstel om het stadhuis voor eigen kosten te slopen, zegt verantwoordelijk wethouder Claudio Bruggink. „We hebben dit goed afgewogen en vooralsnog is er niets veranderd”, aldus Bruggink. Volgens hem zijn de plannen van Kroeskop nog heel vers, die overigens ook doorgang kunnen vinden als de gemeenteraad het voorstel van het college om het stadhuis te slopen aanneemt. „Want ook dat plan gaat uit van sloop van het stadhuis”, zegt Bruggink.Bovendien heeft de PvdA al aangekondigd een amendement in te dienen, waarin staat dat de sloopprocedure administratief in gang kan worden gezet en in de tussentijd nog andere initiatieven worden onderzocht. „Dan is er ook tijd om naar deze twee plannen te kijken.”

Het collegevoorstel tot sloop van het stadhuis staat op de agenda van de gemeenteraadsvergadering van 12 mei. Dan moeten de raadsleden beslissen wat volgens hen met het oude stadhuis moet gebeuren.

Foto: Bert Kamp