Nieuws Actueel

Zanger Albert West overleden

Caroline Spilt 4 juni 2015

Zanger albert west jan vis middelgroot

Albert West is donderdagochtend vroeg overleden. Dat heeft zijn management Jan Vis Artiesten & Evenementen bekendgemaakt. De zanger is 65 jaar oud geworden.

West raakte vorige week woensdag gewond door een ongeluk tijdens een fietstochtje. Hij belandde met hoofdletsel op de intensive care van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg en stierf om 05.00 uur in het bijzijn van zijn familie."Bij het krieken van de dag, juist terwijl de vogels rond het St. Elisabeth Ziekenhuis met hun eerste lied begonnen, sloot “onze Appie”, die grote hits scoorde als ‘Cha-La-La I Need You’, ‘Give A Little Love’ en ‘Amarillo’, daar voorgoed de ogen," schrijft het management.

RuggenmerginfarctAlbert West werd eind 2012 getroffen door een ruggenmerginfarct, waardoor hij eenzijdig verlamd raakte. Hierdoor kon hij niet meer optreden, maar volgens zijn management bleef hij knokken voor een comeback. "Vanmiddag stond er eigenlijk een afspraak in de agenda om over een nieuwe cd te praten", zei zijn manager Brigitte Vis. "Die droom heeft Albert niet mogen voltooien.''

The ShufflesDe Brabander was de zanger van de vroege jaren zeventig-band The Shuffles en werd bekend door de hit Cha-la-la, I Need You. In 1973 ging hij solo verder. Hij scoorde hits als Ginny Come Lately, Give A Little Love en Mockin’ Bird Hill, dat hij zong voor een commercial van een verzekeringsmaatschappij. In 2005 scoorde hij voor het eerst sinds 1993 met Amarillo, waarmee hij als een van de eerste Nederlandse artiesten optrad voor militairen in Afghanistan. In 2009 vierde de zanger zijn 45-jarig artiestenjubileum met een theatertour.

West, geboren als Albert Westelaken, laat een echtgenote, dochter, schoonzoon en drie kleinkinderen achter.

'Ach jee..'Op Condoleance.nl stromen donderdag al tientallen steunbetuigingen binnen. Ook op Twitter reageren collega's verdrietig op het nieuws. "Ach jee.. Albert West is overleden. De wereld heeft een hele lieve man minder... Sterkte aan de nabestaanden..'', schrijft Simon Keizer van het duo Nick & Simon. Wolter Kroes zegt: ,,RIP Albert West, schat van een man en gewaardeerde collega. 65 jaar, veel te jong. Heel veel sterkte en kracht voor zijn familie.''