Nieuws Actueel

Zaterdag sneeuw

Rik Nizet 24 januari 2014

Zaterdagavond kan het in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland gaan sneeuwen. Vooral in het noordoosten zal er een centimeter of 5 blijven liggen, waardoor het glad kan worden. Daarvoor waarschuwt het KNMI vrijdag.Lees ook:Dit is pas echt winter

Ook zondag kan het in het noordoosten nog glad zijn, vooral waar het overdag blijft vriezen.

Eerste ijsdagVolgens Weeronline.nl is lokaal de eerste ijsdag van deze winter een feit. In het uiterste noordoosten van het land, in de omgeving van Nieuw-Beerta, komt de temperatuur niet boven het vriespunt uit. Een dun laagje sneeuw en een koude noordoostenwind zorgen ervoor dat de temperatuur op ongeveer 2 graden onder het vriespunt blijft hangen. In een normale winter hadden er landelijk al 5 ijsdagen geweest moeten zijn, aldus Weeronline.nl.

NachtopvangIn verband met de verwachte winterse kou heeft de GGD Drenthe de winterregeling van stal gehaald voor daklozen en mensen die wonen in onverwarmde huizen en schuurtjes. Voor hen wordt de komende dagen verwarmde nachtopvang geregeld. In Groningen gebeurt dat nog niet. Daar gaat de winterregeling pas in als het min 10 of kouder is.