Nieuws Actueel

Zeeuwse ondernemers meest tevreden over Reimerswaal

Volgens Zeeuwse ondernemers is Reimerswaal de meest mkb-vriendelijke gemeente van de provincie. Wethouder Izak Vogelaar nam de prijs maandag in ontvangst uit handen van secretaris Cees Pille van de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) namens MKB-Nederland.

Van onze redactie 15 november 2016

Overeenkomst Akkoord Ondernemen Thinkstock 1

Het is de tweede keer dat Reimerswaal de titel in ontvangst mag nemen. Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland eindigden op de tweede en derde plaats. “Reimerswaal heeft zich de laatste jaren van haar goede kant laten zien richting ondernemers”, zegt regiomanager Cees Pille. “Dat blijkt uit het feit dat ze de prijs nu voor de tweede keer op rij winnen.”

Hoge tevredenheid

Reimerswaal scoort met name goed op de gebieden ‘tevredenheid ondernemers’ en ‘lokale lasten’, ondernemers vinden dat zij waar krijgen voor hun geld. Op het onderdeel imago scoort Reimerswaal een stuk minder, maar dat wordt weer gecompenseerd door de tevredenheid onder de ondernemers over de gemeente.

Stimulans

De verkiezing mkb-vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland, uitgevoerd door onderzoeksbureau LexNova met steun van Flynth en de regionale verenigingen van VNO-NCW. De tweejaarlijkse prijs, die voor de vierde keer wordt uitgereikt, dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter mkb-beleid. In totaal hebben ruim 21.000 ondernemers aan het onderzoek meegewerkt, waarvan 650 in Zeeland.

MKB-Nederland maakt in december bekend welke van de twaalf provinciale winnaars zich de mkb-vriendelijkste van heel Nederland mag noemen.