Nieuws Actueel

Zeeuwse ondernemingen bekroond

Vishandel Mike de Houck uit Breskens, Medisol uit Middelburg en Bax-shop uit Goes zijn donderdag bekroond tot Gouden FD Gazelle in de provincie Zeeland. Deze drie ondernemingen zijn hiermee de snelst groeiende onderneming binnen hun eigen categorie. Dit maakte Het Financieele Dagblad bekend tijdens de feestelijke FD Gazellen bijeenkomst, die het dagblad dit jaar voor de 12e keer organiseert.

Van onze redactie 13 november 2015

Fd gazellen 2015 zh ze01

In totaal zijn zes ondernemingen uit de provincie Zeeland uitgeroepen tot FD Gazellen. Dit jaar zijn landelijk in totaal 490 bedrijven opgenomen in de FD Gazellen-ranglijst. De Zeeuwse FD Gazellen realiseerden een gemiddelde omzetgroei van maar liefst 108%, waarbij een structurele omzetgroei van minimaal 20% over de afgelopen drie jaar is vereist om opgenomen te worden in de FD Gazellen ranglijst.

Bekroning tot Gouden FD Gazellen

Uit de totale lijst van Gazellen mogen de volgende ondernemingen zich een jaar lang Gouden FD Gazelle 2015 – in de volgende categorieën – noemen:Klein: Vishandel Mike de Houck B.V. – handel en verkoop van vis (im- en export), 261% omzetgroei (2012 t/m 2014)Middel: Medisol B.V. – levering van reanimatieproducten, 84% omzetgroei (2012 t/m 2014)Groot: Bax Groep Holding B.V. (Bax-shop) – webwinkel in audioapparatuur, 146% omzetgroei (2012 t/m 2014)

Groei door expansie

Een bijzondere Gouden FD Gazellen uit Zeeland dit jaar is Bax-shop, dat zich voor de zesde keer Gouden FD Gazellen noemen, en nu voor het eerst in de categorie groot. Sabine de Vos, marketing manager van Bax-shop over het succes van de webwinkel in de afgelopen jaren: “Het wordt alleen maar meer en meer, gekker en gekker. Ons geheim ligt in schaal en assortiment, en we investeren bijvoorbeeld veel in onze klantenservice. Maar eigenlijk proberen we overal wel in te excelleren!” Over de groei zegt ze: “We blijven nuchter, groeien doe je door aan te poten, gewoon knallen! Of we kijken naar andere markten? Nee, we richten ons puur op muziekinstrumenten, en licht- en geluidsproducten. De verwachting groei is expansie. Volgend jaar gaan we openen in drie nieuwe landen: Spanje, Italië, Zweden. En dat bovenop de vijf landen waar we al actief zijn!”

De FD Gazellen Awards 2015 is een initiatief van Het Financieele Dagblad en Company.info en wordt mede mogelijk gemaakt door ABN AMRO en Mazars Accountants en Belastingadviseurs.