Nieuws Actueel

Zeeuwse zaken in China

Twee medewerkers van de Stichting Zeeuwse klederdracht vertrekken op dinsdag 13 oktober voor tien dagen naar China. Zij zijn uitgenodigd het Shanghai Baoshan International Folk Arts Festival bij te wonen, dat van dinsdag 13 tot vrijdag 23 oktober zal plaatsvinden. Het is een evenement dat jaarlijks miljoenen Chinezen en toeristen uit de hele wereld trekt. Dagelijks zijn er optredens van zo’n twaalf folkloristische groepen uit de hele wereld

Van onze redactie 8 oktober 2015

Zeelandklederdracht1065

Al vele jaren is de stichting adviseur van folkloristische dansgroepen in Europa bij Internationale Folklore festivals die jaarlijks wereldwijd plaatsvinden. Meer dan zestig groepen in diverse Europese landen zijn abonnee bij de Zeeuwse organisatie en ontvangen regelmatig uitnodigingen van over de hele wereld om deel te nemen aan festivals.

Dit jaar heeft de Goese stichting geadviseerd bij een drietal festivals in China; in het voorjaar was een Nederlandse folkloregroep uit Raalte te gast op het festival Luoyang Heluo Cultural Tourism.

Shanghai Tourism FestivalIn september bezocht de groep Crystall uit de stad Kazan in Tatarstan met veel succes het Shanghai Tourism Festival. En in oktober zal het folklore ensemble Zorachka uit de stad Minsk aanwezig zijn op het festival in Shanghai.

De delegatie uit Zeeland zal met enkele groepen worden ondergebracht in het Shanghai Holland Hotel. Naast de vele voorstellingen van de groepen, staan ook een aantal excursies op het programma. Er zullen bezoeken worden gebracht aan: het Shanghai museum, de Bund en Tianzifang, het populaire Pedestrian shopping centrum, het district Pudong en de oude stad Chenghuangmiao. Maandag 19 oktober nemen ze de nachtrein naar Beijing. Daar zullen bezoeken worden gebracht aan: het Tian’an Men plein, de verboden stad, de grote muur, het zomerpaleis, het vogelnest, de temple of Heaven en Wangfujing.

Het is niet de eerste keer dat medewerkers van de Zeeuwse organisatie zo’n verre reis accepteren. Vorig jaar waren ze ook al in China. En twee jaar geleden namen ze deel aan het Internationale Folklore festival in de stad Kazan in Tartastan.