Nieuws Actueel

Zeist maakt kennis met tango

Een hoog gebouw en mooie houten vloeren. Tangoliefhebbers zijn een dansschool rijker, want dansschool La Zapada heeft nu ook haar deuren geopend in Zeist. In de school aan de Socrateslaan 24 kunnen dansers kennismaken met de Argentijnse tango. Dit bericht het AD woensdag.

Amber Korver | Foto: Angeliek de Jonge 9 maart 2016

Tango Zaak

De dansschool is eigendom van dansers Birkit Wildenburg en Muzaffer Demiray. Ze hadden al een locatie in Utrecht. "We moeten de nieuwe school nog rustig opbouwen. We zijn nu bezig met het laten weten dat we ook in Zeist open zijn", zegt Wildenburg.Met de komst van de nieuwe locatie hoeven dansers die in de buurt van Zeist wonen, niet meer helemaal naar Utrecht.

Tweede lichtingWildenburg en Demiray begonnen 21 jaar geleden met dansschool La Zapada. Zij zijn de tweede lichting die Argentijnse tangoles geeft. Het duo gaf lessen en workshops in verschillende Europese landen, waaronder Duitsland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Frankrijk, Italië, Spanje en Turkije. "We reizen nog wel, maar minder dan vroeger."Het paar geeft met veel plezier dansles. In hun filiaal in Utrecht, aan de Catharijnesteeg, dansen zo'n 100 koppels. La Zapada biedt alleen lessen Argentijnse tango aan. Deze dansvariant verschilt volgens Wildenburg ten op zichte van andere tango's. "De Europese tango heeft meer choreografie. Deze dans is minder levendig en iets stijver."Soort taalVerder ziet het duo de Argentijnse tango als een soort taal. "Een taal, die leer je. Woordje voor woordje en daarna de grammatica. Zodra je begint met het aanleren van deze vaardigheden, kun je een eigen gesprek voeren met je danspartner. Al dansend vertel je je eigen verhaal."Wie interesse heeft in de Argentijnse tango, kan in de nieuwe dansschool op de dinsdagavond open lessen volgen. Die zijn zo opgebouwd dat paren elk moment kunnen instromen. "Het zou mooi zijn, als er elke week een paar bij komt," zegt Demiray.