Nieuws Actueel

Zelf je reisplan uitstippelen met My World Is Yours

Van onze redactie 12 december 2014

Wat is het precies?My World Is Yours is een reiswebsite met reisverhalen als inspiratie om zelf je reisplan samen te stellen. Het wil het tegenovergestelde zijn van all-inclusive en mikt op de jonge reiziger die liever z'n eigen plan trekt. Ieder land waarover de site schrijft is ook verkrijgbaar als E-book. Bezoekers kunnen zelf ook bijdragen, door hun eigen ervaringen in te sturen.

Wat maakt het bijzonder? My World Is Yours mikt op een nieuw soort reiziger die niets moet hebben van pakketreizen, maar liever op eigen houtje de wereld ontdekt. Natuurlijk zijn reisverhalen en restauranttips niets nieuws, maar vaak is die informatie verspreid over het internet te vinden. My World Is Yours brengt alles overzichtelijk samen op een plek.

Zijn er nadelen? Omdat de site net begonnen is, is het aanbod momenteel nog wat beperkt: er staan nog maar vijf landen op. Iedere maand wordt dit aanbod uitgebreid met een nieuw land.Vind ik leuk? My World Is Yours is een verademing voor wie geen zin heeft in een bus vol landgenoten en liever met een rugzakje door het land trekt. De informatie is nu nog wat summier, maar zodra deze wat uitgebreider is biedt de site zeker een meerwaarde boven bestaande reiswebsites. Het mooie is bovendien dat de site los staat van reisorganisaties, zodat je zeker weet dat er geen addertje onder het gras zit.