Nieuws Actueel

Zelfmoord van meisje (23) misschien toch moord

Van onze redactie 14 januari 2015

Bloedsporen die nooit zijn onderzocht, worden alsnog door het NFI geanalyseerd. "Eindelijk heeft het OM toegegeven dat de conclusie zelfmoord veel te vroeg getrokken werd", vertelt Rudy. "Een fatsoenlijk politieonderzoek is er nooit geweest."

Naakt en bebloed Op 8 december 2009 werd Elines naakte en met bloed besmeurde lichaam gevonden op een grasveld voor de kerk in het Limburgse plaatsje Urmond. Daar woonde ze sinds kort samen met haar vriend. Hij verklaarde dat Eline zichzelf die ochtend meerdere keren in de borst zou hebben gestoken. Daarna zou ze gillend naar buiten zijn gerend. "We vinden het heel moeilijk om dat verhaal te geloven", zegt Rudy. "Ze was een levenslustig meisje. Ook lag er bebloede kleding van Eline in de woning, terwijl ze naakt is gevonden. De vraag hoe dat bloed op haar kleding kwam, is nooit beantwoord."

Moordenaar Rudy wil de vriend van Eline niet afschilderen als moordenaar. "Maar het is een mogelijkheid die niet goed is onderzocht. We willen dat na al die jaren de waarheid boven tafel komt. Was het zelfmoord? Dan willen we daar bewijs voor zien. Is dat er niet? Dan moet er alsnog een moord-onderzoek komen."