Nieuws Actueel

Zenderbaas RTL7 trots op Hollandse School

Van onze redactie 17 januari 2015

"Ik ben ongelooflijk trots dat we dit op RTL7 kunnen gaan brengen", aldus Marco over het voetbalprogramma voor de mannenzender. "Dat deze jongens, met hun enorme liefde voor voetbal, dit voor onze zender gaan maken, is niet niks."

In het nieuwe programma, De Hollandse School, onderzoeken Peter, Viggo en Raoul of het mogelijk is om een eigen voetbalclub op te richten. In de huidige voetballerij missen ze namelijk nogal wat. Ze willen terug naar 'vroeger' toen het nog om de bal draaide en niet om geld. "Voetbal ging over voetbal, het was de ultieme droom van ieder jongetje", legt Heertje uit. "We willen de liefde voor het spel en de club weer centraal zetten. Dat is het belangrijkste", aldus Raoul.

Met de hulp van een aantal bekende voetbalcoryfeeën kijken de mannen of het mogelijk is om hun droom te verwezenlijken. Zo komen Johan Cruijff, Guus Hiddink, Ron Jans, Foppe de Haan en Pierre van Hooijdonk in de eerste aflevering voorbij. Deze eerste aflevering van de Hollandse School is maandag te zien, gelijk na Voetbal International.