Nieuws Actueel

Zieke Lennard (4) krijgt steun van overleden Bibi en Jurre

Van onze redactie 7 november 2014

Lennard Luth (4) lijdt aan de zeer dodelijke en zeldzame vorm van kinderkanker neuroblastoom. Een half jaar durende immunotherapie in de VS kan zijn overlevingskansen verdubbelen. Voor het verblijft in de VS is naar schatting 80.000 euro nodig.

De stichting Lennard4life, die geld daarvoor inzamelt, krijgt nu in één klap 40.000 euro geschonken uit de ‘nalatenschap’ van Bibi en Jurre. Zij overleden beiden aan de ziekte en vonden geen redding meer in de VS. De donatie krijgt de goedkeuring van het fonds Villa Joep. Die zou aanvankelijk dit bedrag krijgen, maar ziet er voor Lennard van af.

Bibi Boers (7) uit Enschede overleed aan neuroblastoom in mei 2012. Jurre Jonker uit Losser in april dit jaar. Net als voor Lennard is er door hulpstichtingen geld ingezameld om deze kinderen een overlevingskans in Amerika te gunnen. Na het overlijden van Bibi heeft de stichting Trib4Bibi het resterende geld verdeeld over enkele goede doelen. Er werd 60.000 euro gedoneerd aan de stichting JurreStrijd. Daar is nog 40.000 van over.

Erik Boers, vader van Bibi hoopt dat mensen ook na deze gift gul blijven geven. Hij vreest dat 80.000 euro ‘te laag is ingeschat’ door Lennard4life.

Wie het gezin wil steunen, kan doneren aan de stichting, NL63 RABO 0195271173. Voor meer informatie en acties:www.lennard4life.nl