Nieuws Actueel

Ziggo verkocht

Lotte Grimberg 27 juni 2014

Aandeelhouders van kabelmaatschappij Ziggo hebben van 2 juli tot en met 10 september de tijd om hun stukken aan te melden voor overname door Liberty Global, het Amerikaanse moederbedrijf van branchegenoot UPC. Dat maakten de twee ondernemingen vrijdag bekend in een gezamenlijke verklaring.

Liberty GlobalMet de publicatie van het biedingsbericht is het in januari aangekondigde overnamebod van Liberty Global geformaliseerd. Het Amerikaanse bedrijf betaalt deels in contanten (11 euro per aandeel) en deels in eigen aandelen. Op basis van de huidige koers van Liberty Global op de beurs in New York bedraagt de overnameprijs 35,64 euro per aandeel. Dat is ruim 1 euro boven de richtprijs die in januari werd genoemd.

TopmanZiggo en UPC Nederland gaan na de overname samen verder onder de naam Ziggo. UPC-baas Baptiest Coopmans krijgt de leiding. Financieel directeur Bert Groenewegen van Ziggo behoudt zijn functie. Eerder werd al bekend dat de in januari aangetreden Ziggo-topman René Obermann het bedrijf na de overname zal verlaten.

De Europese Commissie moet zich nog wel over de fusie uitspreken. De deadline daarvoor is vastgesteld op 17 oktober. Ziggo houdt op 26 augustus een buitengewone aandeelhoudersvergadering om het bod te bespreken.