Nieuws Actueel

Ziggo vriendelijk opgeslokt

Merlijn Ensing 6 januari 2014

Liberty Global legt de laatste hand aan een overnamebod op Ziggo, waarin het al een belang van bijna 30 procent heeft. Dat stelden ingewijden maandag. Het zou gaan om een vriendelijk bod.

In oktober wees Ziggo nog een overnamevoorstel van Liberty af omdat de geboden prijs te laag was.

Liberty, dat voor de meerderheid in handen is van miljardair John Malone, en Ziggo zouden de overname medio deze maand uit de doeken willen doen. De laatste discussiepunten zijn onder meer of bestuursvoorzitter René Obermann, die overkwam van Deutsche Telekom, aanblijft na de overname. Ook wordt nog gesproken over het behoud van banen zodra Liberty's Nederlandse dochter UPC en Ziggo zijn samengevoegd.

Ziggo noch Liberty Global wilde commentaar geven. Het Nederlandse kabelbedrijf gaf op 12 december aan overnamegesprekken met Liberty te voeren. Destijds zei Ziggo dat er geen zekerheid kon worden gegeven dat die gesprekken tot een overeenkomst zouden leiden.

Beleggers leken het maandag te zien zitten en zetten het aandeel Ziggo rond 13.55 uur 3,4 procent hoger op 33,71 euro.

Analisten denken dat een overnamebod minimaal 37 euro per aandeel zal bedragen, waarmee de totale overnamesom voor de stukken die Liberty nog niet bezit op 5,3 miljard euro komt. Analist Marc Hesselink van ABN Amro noemde een eventuele overname vorige maand "een logische match''.