Nieuws Actueel

Zo voorkom je verspilling

Rik Nizet 23 juni 2015

Koelkast energieverspilling 335

Te veel voedsel wordt onnodig weggegooid. Met die gedachte lanceerden de Missing Chapter Foundation en supermarktketen Lidl dinsdag het platform Optimaal.nl. Dat moet mensen beter bewust maken van voedselverspilling en belangrijk actiepunt daarbij is de temperatuur in de koelkast.

Voedsel blijft het langst goed als de koelkast op 4 graden staat. Door stickers weg te geven met die boodschap denkt Lidl haar klanten hiervan bewust te maken. Prinses Laurentien, directeur van de Missing Chapter Foundation, plakte dinsdagochtend in Huizen de eerste sticker. Haar stichting vraagt kinderen mee te denken over maatschappelijke dilemma's. Het idee van de stickers was ook bedacht door kinderen.

De prinses vertelde trots over de stickeractie. ,,Dit laat zien hoe gelijkwaardig kinderen zijn aan volwassenen, door met zo’n voorstel te komen. Met het uitlichten van deze actie gaan mensen hopelijk meer nadenken over vervolgacties om voedselverspilling tegen te gaan."

Behalve de tip over de koelkasttemperatuur staan op de website Optimaal.nl allerlei tips en recepten om ervoor te zorgen dat er minder eten en drinken wordt weggegooid.