Nieuws Actueel

'Zoek mensen die beter zijn dan jij'

Caroline Spilt 15 oktober 2015

Groei masterclass nationale han groot metrixlab groot

Rotterdamse ondernemer Han de Groot startte vijftien jaar geleden Metrixlab en leidt nu het grootste online onderzoeksbureau ter wereld met een omzet van 300 miljoen dollar. Zijn geheim: "Om te groeien, moet je mensen aannemen die je aanvullen en bij voorkeur mensen die beter zijn dan jij."

Schrijf je in voor de Nationale Groeimasterclass op 27 oktober in Studio 21 in Hilversum.

Lees ook:

Goeroes laten bedrijven groeienVerwen je klantHet groeigeheim van De Tuinen

InternetbubbelDe Groot begon Metrixlab in 1999, voerde de FD Gazelle-lijst aan en is inmiddels gefuseerd met het Japanse Macromill en CEO van een bedrijf met 1500 medewerkers. Ondernemer Kees de Jong vraagt hem naar zijn groeiroute. Waarom groeide Metrixlab wel en overleefden bedrijven in dezelfde branche het barsten van de internetbubbel niet?

Mensen"Ik zou iets kunnen zeggen over het product of over waardeketenbeheersing, maar ik denk uiteindelijk dat we het verschil maakten door goede mensen aan te nemen en die goede mensen ook echt op een troon te plaatsen. Dus als ondernemer dienstbaar durven zijn. Daar hebben ondernemers denk ik moeite mee. Ondernemers zijn trots en dat wil je laten zien. Maar hele goede mensen hebben dan de neiging om een ander pad te kiezen als een ondernemer te veel ego heeft. Dus dienstbaar zijn naar topmannen. Dan wordt groei exponentieel."

Financiële discipline"En discipline. Door ons externe kapitaal moesten we ieder kwartaal rapporteren aan een raad van commissarissen. Die discipline, financiële discipline, heeft ons ver gebracht. Zestien jaar lang, ieder kwartaal, hele duidelijke targets. Elke keer weer cijfers presenteren, terugkijken en nieuwe doelen stellen. We hebben nooit een kwartaal rust gehad."

Hieronder de rest van het interview met Han de Groot en kijk 'm wegrijden in zijn Porsche:

27 oktober: Nationale GroeimasterclassOp 27 oktober is de tweede editie van de Nationale Groeimasterclass. In deze masterclass gaan wereldberoemde groei experts en Nederlands beste groeiondernemers de diepte in om ondernemers de geheimen achter bedrijfsgroei uit te leggen.

De masterclass wordt georganiseerd door NLevator, samen met zo’n 75 organisaties die specifieke diensten verlenen aan groeibedrijven.

De sprekerslinie is indrukwekkend. Na de opening door Harold Goddijn (Tomtom) start ’s werelds bekendste goeroe op het gebied van bedrijfsgroei, Verne Harnish. Harnish, bekend van de Rockfeller Habits groeimethode en zijn laatste boek ‘Scaling Up’ staat garant voor een uitermate praktische aanpak voor het creëren en managen van snelle groei. Naast Verne Harnish spreken financieel groeigoeroe Greg Crabtree (Profit, Purpose, Impact) en visionair Paul Hughes (Growth Leadership).