Nieuws Actueel

Zoektocht ideale baan stopt nooit

Rik Nizet 21 oktober 2015

Zoektocht ideale baan ondernemen recruitment groot

De zoektocht naar de ideale baan lijkt nooit te stoppen. Dat is de conclusie in een internationaal onderzoek van vacaturesite Indeed. 74 procent van de Nederlandse beroepsbevolking is actief op zoek naar, of staat open voor een nieuwe baan. 65 procent zoekt binnen drie maanden na indiensttreding opnieuw naar een baan. Voor mensen met een salaris van rond de 90.000 euro per jaar is die periode zelfs nog korter: de helft kijkt na 28 dagen alweer rond.

62 procent van de Nederlandse respondenten zoekt minstens één keer per maand naar een nieuwe baan. Van de jongeren tussen de achttien en 24 jaar zoekt 96 procent regelmatig naar een nieuwe baan. Van de kandidaten tussen de 25 en 34 jaar oud zoekt 82 procent soms naar een nieuwe functie. Dit staat haaks op het feit dat werkgevers van oudsher geloven dat kandidaten die al in dienst zijn, niet actief op zoek gaan naar een nieuwe baan.

"Uit ons onderzoek komt naar voren dat werknemers altijd hun oren en ogen openhouden. De meerderheid wil op de hoogte blijven van nieuwe kansen die voor hen interessant kunnen zijn. Zo is 51 procent van de Nederlandse beroepsbevolking geabonneerd op vacature-alerts. Voor ons een teken aan de wand dat anno 2015 nagenoeg iedereen zich actief bezighoudt met zijn of haar carrière”, zegt Sander Poos, Managing Director van Indeed Benelux.

Graag zelf zoekenMensen willen graag zelf zoeken naar een (nieuwe) baan. Ze hebben hier meer vertrouwen in dan in de banen die worden voorgesteld door een recruiter. Over het algemeen zoeken mensen naar een nieuwe baan wanneer ze geïnspireerd raken door nieuwe mogelijkheden of teleurgesteld zijn in hun huidige functie. Toch lopen de redenen om opnieuw op banenjacht te gaan, uiteen. In Nederland staat salaris op nummer 1 (61 procent geeft dat aan), gevolgd door locatie van de werkgever (42 procent) en flexibele werktijden (veertig procent). De Fransen, bijvoorbeeld, vinden zinvol werk juist belangrijker (38 procent) dan flexibele werktijden (25 procent).

ArbeidsvoorwaardenOpvallend is dat Nederlandse werkzoekenden aanvullende arbeidsvoorwaarden belangrijker vinden bij de zoektocht naar de ideale baan, dan de ondervraagden in andere landen. Bij ons hecht 37 procent daar waarde aan en in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk respectievelijk 27 procent, 21 procent en 23 procent.