Nieuws Actueel

Zonder sleutel Range Rover stelen

Rik Nizet 14 juli 2015

Range rover stelen zonder sleutel groot

Een Range Rover stelen blijkt kinderlijk eenvoudig. Zelfs zonder braakschade of loopsleutel kan de deur worden geopend en de motor gestart. Boosdoener is een bug in de software en daarom worden in Engeland ruim 65.000 Range Rovers teruggeroepen.

De afgelopen maanden zijn in Londen vele tientallen Range Rovers gestolen. Ook in Nederland worden veel auto's van dit merk gestolen. Het gaat vooral om de kostbare modellen Range Rover en Range Rover Sport die zijn geproduceerd vanaf 2013. Schijnbaar zonder enige inspanning door de dief konden de voertuigen worden geopend en gestart.

Elektronische zendersDe autodieven maken gebruik van elektronische zenders waarmee ze het zogenoemde keyless entry systeem kunnen hacken, aldus de BBC. Met keyless entry kunnen automobilisten hun auto openen zonder de sleutel in het slot te hoeven steken. De sleutel zendt een signaal uit dat wordt opgevangen door de auto zodra de bestuurder in de buurt is, waarop de deuren openen en de motor gestart kan worden. VerzekerenDoor de grote aantallen auto's die werden ontvreemd, zouden diverse Britse verzekeraars Range Rovers nog weigeren te verzekeren.