Nieuws Actueel

Zonnen tijdens je zakendeals

Lotte Grimberg 8 juli 2015

Pop up strand

Nog een weekje en Amsterdam heeft zijn eigen pop-up strand. Op 15 juli openen de deuren van dit gratis tropische oord tegenover Centraal Station Amsterdam. Een hoop zand ligt er al, de palmbomen zijn onderweg en de strandballen worden verzameld. Maar verwacht geen cocktails op het strand, want alcohol wordt er niet geschonken. "Kinderen in Amsterdam hebben een veilige plek nodig waar ze lekker buiten kunnen spelen en dat is het strand geworden. Maar ondernemers zijn natuurlijk ook van harte welkom", aldus initiatiefnemer Joost Aartsen, Partner Tosti Creative.

Dat wordt volleyballen tijdens zakendeals?"Dat is heel goed mogelijk! Over het algemeen richten we ons vooral op jonge gezinnen, maar de plek is natuurlijk ook ideaal voor ondernemers. In de ochtenden is het nog lekker rustig en is het strand geschikt voor koffieafspraken. In de middagen zal het strand volzitten met spelende kinderen, maar ondernemers kunnen dan hun kind meenemen en tegelijk zaken doen."

Voor verfrissing duik je de gracht in?"Hahaha, nee dat is geen optie. Het hoogteverschil tussen het strand en de gracht is daarvoor veel te groot. Om toch een beetje verkoeling te bieden op warme dagen organiseren we watergevechten en hebben we een brandweerauto uit 1962 op het terrein staan."

Bij regen verandert het strand in een modderpoel?"We hebben het beste zand op het strand liggen. Dus dat gaat zeker niet gebeuren. We hebben enorm veel geluk gehad dat we het zand gratis gekregen hebben van het WK beachvolleybal. Na zes weken, als wij weer weg gaan, willen we dit zand een nieuw plekje geven. Misschien weer weggeven aan een WK of aan ondernemers die zand nodig hebben."