Nieuws Actueel

Zonnepark op Apeldoornse Ecofactorij dichterbij

Coöperatie deA is een stap dichterbij gekomen in het realiseren van een nieuw zonnepark op bedrijventerrein De Ecofactorij. Bedrijven en particulieren die zelf geen zonnepanelen op hun dak kunnen of willen leggen, kunnen panelen aanschaffen op dit zonnepark. Dat meldt de Stentor.

Van onze redactie 23 februari 2016

Zonnepanelen Park Delfzijl

DeA heeft nu een overeenkomst gesloten met de firma Oosterberg, een elektrotechnische groothandel die is gevestigd aan de IJsseldijk 8.

Het zonnepark is nu in behandeling bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). DeA praat binnenkort met de RVO, meldt deA op de eigen website. Als dat orgaan groen licht geeft, kan de coöperatie beginnen met het werven van deelnemers aan het zonnepanelenproject. De hoop is dat dit binnen enkele maanden kan beginnen.

Schone energieDeA wil 'schone, groene energie voor alle inwoners en bedrijven in de gemeente Apeldoorn zodat we het gebruik van vervuilende, fossiele brandstoffen achter ons kunnen laten', aldus het bedrijf.

Mensen kunnen lid worden van de coöperatie, ze zijn dan mede-eigenaar en kunnen meepraten. Daarnaast heeft deA een eigen energiebedrijf dat duurzame energie levert die in de gemeente Apeldoorn is opgewekt.