Nieuws Actueel

Zorgboerderij De Schurinkshoeve in Haarle heeft plannen met De Pas op de Sprengenberg

Van onze redactie 30 september 2015

Ge Halman Tom van Dijke

"We willen hier meer reuring brengen. We zijn de westelijke poort naar het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Zo hebben we al verschillende rondleidingen en nachtwandelingen gehad, waar mensen heel enthousiast over waren. Tijdens een rondleiding zochten we naar nachtzwaluwen en tijdens een andere naar nachtvlinders", vertelt de nieuwe beheerder enthousiast.

TheeschenkerijInformatieschuur De Pas is nu bijna elke dag open en in de weekeinden wordt er zelfs verse koffie voor gasten gezet. Maar er gaat meer gebeuren: zorgboerderij De Schurinkshoeve heeft plannen met De Pas. "Die wil hier een theeschenkerij maken. Wij verhuizen naar een gedeelte van de boerderij en een schuur er tegenover. Het wordt dus totaal anders. Het was hier al mooi, maar we gaan het nog mooier maken", aldus Halman. Het is de bedoeling dat volgend jaar de schop in de grond gaat.

Ideeën van de bevolking Halman en de vrijwilligers willen de inwoners van het dorp Haarle meer betrekken bij De Pas. "Voor de horeca in het dorp is het mooi als onze bezoekers ook naar Haarle zelf gaan. Er is al een gedeelte van een pad hiernaartoe gemaakt. Daarnaast komen er ook ideeën van de bevolking waar we naar willen kijken."

Gé Halman is namens Natuurmonumenten de nieuwe coördinator van de informatieschuur De Pas op de Sprengenberg. Hij doet zijn werk als vrijwilliger en omschrijft zijn functie als een droombaan. Foto: Tom van Dijke