Nieuws Actueel

Zorgen fans om duel tegen Ajax

Van onze redactie 7 oktober 2015

Image 5312379

De Bunnikside, de tribune waar de meest fanatieke fans staan, moet als gevolg van een straf van de KNVB tijdens de thuiswedstrijd van 13 december tegen Ajax leeg blijven.

Al snel liet de club weten, dat de seizoenskaarthouders van die tribune hoe dan ook de wedstrijd kunnen bezoeken. Over de uitvoering van dit plan is nu onder de supporters van FC Utrecht onrust ontstaan.Ben ten Boden, oud-voorzitter van de supportersvereniging, heeft het initiatief genomen om een supporteravond te organiseren om de zorgen hierover te bespreken. ,,De wedstrijd tegen Ajax is al beladen, maar nu helemaal," stelt Ten Boden. ,,Niemand weet hoe het gaat verlopen. Bunniksiders staan in groepen bij elkaar. Kunnen zij dat tegen Ajax ook? En waar dan?"

Losse kaartverkoopOok is er nog geen informatie over de losse kaartverkoop. Verder zijn er volgens Ten Boden zorgen over de veiligheid. ,,Mogen de Ajax-fans wel komen, als de Bunnikside door het hele stadion zit? Ik hoor geluiden van fans die zich daar zorgen over maken."Eerder zei supportersvereniging True Support dat bij het 'herplaatsen goed gekeken moet worden naar het karakter van fans en tribunes.'Voorzitter Teun den Hartog van de andere supportersclub, Supporters Vereniging FC Utrecht, kent de zorgen. ,,Wij zijn met de club in overleg over de uitwerking." Onlangs zat Den Hartog ook met burgemeester Van Zanen om de tafel.FC Utrecht-directeur Wilco van Schaik laat weten op de hoogte te zijn van de onrust. ,,We zijn in gesprek met de supportersverenigingen en met tal van andere instanties. Er is voortdurend overleg over deze wedstrijd. Eind oktober hopen we met informatie te kunnen komen."