Nieuws Actueel

Zorgpersoneel in Oost-Nederland minder, maar wel langer ziek

Van onze redactie 3 maart 2015

Image 4791299

​Grote verschillen Vernet stelt vast dat de verschillen tussen de organisaties groot zijn. Opvallend is dat bij de algemene ziekenhuizen, in de geestelijke gezondheidszorg en de verpleging, verzorging en thuiszorgsector in het oosten het verzuimpercentage hoger is dan gemiddeld in het land. Dat komt dus vooral door het langdurig ziekteverzuim. De gehandicaptenzorg in Oost-Nederland springt er gunstig uit. De sector scoort hier juist beter dan landsbreed.

​Leeftijd Vernet concludeert dat leeftijd een belangrijke factor is als het gaat om verzuim. Jongere medewerkers hebben een lager verzuim dan ouderen. De uitval loopt op van zo’n drie procent onder personeel tot 26 jaar tot ruim zes procent van de 55-plussers.

Terug dringen Oostelijke werkgevers zijn er trouwens in geslaagd om het ziekteverzuim de laatste jaren terug te dringen. De ziekenhuizen verminderen het verzuim onder 55plussers het laatste jaar met 1.25 procent. In de verpleging, verzorging en thuiszorg steeg het verzuim juist met 0.7 procent.