Nieuws Actueel

Zorgverzekeraar kiezen met Wijzer voor iOS

Van onze redactie 23 november 2014

De app is geoptimaliseerd voor de iPad en dat maakt het werken ermee een stuk makkelijker. Wijzer werkt precies hetzelfde als de vergelijkingssites op internet. Zorgverzekeraars worden met elkaar vergeleken op criteria die de gebruiker zelf in kan stellen. Wijzer is gemaakt door vier Amsterdamse studenten. Die krijgen provisie als er via de app een zorgverzekering wordt afgesloten, meldt iCulture. Ondanks dat garanderen de makers totale onafhankelijkheid.

De app werkt vrij eenvoudig en is gebruiksvriendelijk. Als je alles hebt ingevuld, krijg je twee soorten resultaten. Bovenaan zie je de zorgverzekeringen die voor honderd procent aan de zoekcriteria voldoen. Daaronder staan de resultaten die niet helemaal matchen, maar wellicht toch het overwegen waard zijn. Verder vind je bij alle verzekeraars met een tik op de app alvast de belangrijkste informatie.

Mailen Als je je keuze hebt gemaakt, kan je meteen een zorgverzekering afsluiten. Maar je kunt je keuze ook naar jezelf laten mailen, zodat je er nog even over na kunt denken. Nog niet alle zorgverzekeraars hebben de premie voor het nieuwe jaar bekendgemaakt. Wijzer werkt daarom de app dagelijks bij.

Wijzer voor iOS is te vinden in de App Store van Apple.