Nieuws Actueel

Zusterbedrijven De Spiraal en Tibelt verhuizen van Hengelo naar Haaksbergen

Van onze redactie 14 oktober 2015

Ter Huurne Frans Nikkels

Beide bedrijven, met een gezamenlijk personeelsbestand van negentig medewerkers, zijn nu nog gevestigd aan de Spinelstraat op het bedrijvenpark Twentekanaal. De groei komt hier in de knel en de logistiek is een ‘beperkende factor.’ „We huren hier vijf hallen van vijf verschillende eigenaren”, aldus Spoelder.

Grondprijzen HengeloEr is in Hengelo en directe omgeving naar betere huisvesting gezocht. Maar dat leidde tot niets. Alleen al vanwege de grondprijzen, die in Hengelo tussen de 130 en 150 euro per vierkante meter liggen. „Dat viel best tegen.” De bedrijven hebben zo’n 15.000 vierkante meter nodig. En bestaande, passende bebouwing was niet te vinden.

En in Haaksbergen stond het complex van Ter Huurne te koop. Spoelder: „Het past naadloos. We zijn met alle egards door de gemeente Haaksbergen ontvangen. Alle voorzieningen zijn er, zoals glasvezel. De nieuwe N18 loopt er straks langs en er zijn meerdere metaalbedrijven gevestigd.”

GroeiDe nieuwe locatie is op groei berekend. Zo kan er, indien nodig, een hal van 8.000 vierkante meter worden bijgebouwd op het terrein. Laden, lossen en de routing van de productie is er veel beter te organiseren. „Er arriveren hier vrachtwagens met 30 ton draad: waar moet je dat neerzetten? In Haaksbergen hebben we daarvoor straks een overkapping van 2.000 vierkante meter.”De verhuizing wordt ook aangegrepen om het machinepark flink uit te breiden, zegt Spoelder. Eind november zijn de bedrijven weer volledig operationeel op hun nieuwe locatie.

Foto: Frans Nikkels