Nieuws Actueel

Zwager van slachtoffer brandmoord: 'Familie weet helemaal van niks'

Van onze redactie 29 november 2014

Volgens Mohammed had Dardari, een in zijn ogen 'rustige en slimme man', onlangs aangekondigd dat hij een week buiten de deur moest zijn. Daarbij gaf hij verder geen exacte reden op. De 46-jarige Esschenaar ging ook daadwerkelijk op pad, zegt Mohammed. Maar nog voordat de week om was, kreeg de familie een akelig bericht van de politie. Die vertelde over de vondst van zijn zwager in de bossen van de Boxtelse wijk Sparrenrijk. Dardari was niet alleen vermoord, zijn lichaam was ook in brand gestoken.

Sindsdien zit Mohammed naar eigen zeggen vol met vragen. Wat zijn zwager ging doen in die week, en wat er precies is gebeurd. Hij beklemtoont dat hij en zijn familie geen enkel idee hebben wat er gebeurd is met Rachid Dardari.

Dardari en zijn vrouw en 3 kinderen (en zoon van 17, dochter van 10 en nog een dochter van 3) en Mohammed zelf vluchtten een jaar geleden uit het door oorlog geteisterde Syrië. Sinds een half jaar wonen ze allemaal in Esch. Het gezin in een woning aan de Groenweg, Rachid in een woning in de nabije omgeving. "Hiervoor zijn we niet naar Nederland gevlucht", zegt Mohammed. "We zijn juist hierheen gekomen om veilig te zijn."