Nieuws Actueel

Zwanenberg Food Group en Heyde Hoeve gaan samenwerking aan op gebied van vleesproducten

Van onze redactie 27 januari 2015

De bedrijven willen gezamenlijk kwaliteitsconcepten ontwikkelen op het gebied van hoogwaardige vleesproducten. Deze concepten zullen zowel aan de out-of-homemarkt (buitenhuishoudelijke markt) als aan de ambachtelijke slager en retailers worden aangeboden.Heyde HoeveCoöperatie Heyde Hoeve is een initiatief van Tiny Schepers. Samen met collegaboeren, onder anderen Bert Rijnen en Maarten en John Rooijakkers, zet hij het Heyde Hoeve-varken in de markt. De Duroc-varkens leveren topkwaliteit vlees, mals en sappig met de herkenbare smaak van ‘vrüger’. De varkens worden gehouden in moderne stallen met zorg en aandacht voor dier én omgeving. Samenwerking“Binnen onze samenwerking zijn herkomst, smaak, ras, ambachtelijke productie en puurheid van het product kernbegrippen”, licht CEO Ronald Lotgerink van Zwanenberg Food Group toe. “Ook bij Heyde Hoeve staan kwaliteit, smaak en transparantie hoog in het vaandel. Daarom is Heyde Hoeve voor ons een voor de hand liggende partner. Met samenwerking in de keten beogen wij meer transparantie over productiewijze en herkomst en een lekkerder en duurzamer eindproduct.” Deze samenwerking wordt mede ondersteund door Natuur en Milieu en de Stichting Metropolitane Landbouw. Zwanenberg Food GroupMet 1.600 medewerkers en een omzet van circa € 350 miljoen (2013) behoort Zwanenberg Food Group tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleeswaren en vleesconserven. Zwanenberg beschikt over eigen productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Daarnaast exporteert Zwanenberg vleesconserven (onder meer onder de merknaam ZWAN) naar meer dan honderd landen wereldwijd.

Foto: Thinkstock