Nieuws Actueel

Zwembad De Zandstuve in Vroomshoop telt extra veel bezoekers

Van onze redactie 3 augustus 2015

Zwembad de Zandstuve Reinier van Willigen

Zwemmers kunnen in de tussentijd onder meer terecht bij openluchtzwembad De Zandstuve in Vroomshoop, dat dezer weken wel is geopend. Na een kleine week met regen en voor juli ongebruikelijk lage temperaturen liet afgelopen weekeinde de zon zich weer zien. En dat was te merken bij het bad in Vroomshoop.

25.000 bezoekersDe Zandstuve wordt dit jaar toch al beter bezocht dan vorig jaar. De teller staat voor dit seizoen op zo'n 25.000 bezoekers, dat is 3.500 bezoekers meer dan vorig jaar in diezelfde periode. Het bad was afgelopen weekend ook populair onder zwemliefhebbers, al konden de bezoekersaantallen niet tippen aan die in de topweken in juni en juli. Tijdens de tweede week van juni werden liefst 8.000 bezoekers verwelkomd, een gemiddelde van ruim 1.000 bezoekers per dag.

Lichte stijging De bouwvaksluiting van De Stamper zorgt ook voor een lichte stijging in het bezoekersaantal, geeft Slaghuis aan. Hij geeft verder aan dat er dit seizoen geïnvesteerd is in besparende maatregelen, zoals de aanschaf van een nieuwe kachel en een nieuwe filterinstallatie. Daarmee is op technisch gebied het zwembad weer in orde.

Recreatieve voorzieningen ,,De Zandstuve is een fantastisch zwembad, maar ik mis wel wat. Met name recreatieve voorzieningen, zoals een mooie glijbaan. In het verleden kende Vroomshoop hoge duikplanken, dat waren echte publiekstrekkers. Die zijn verdwenen, maar daarvoor in de plaats is weinig teruggekomen. Ik weet dat de gemeente wel naar glijbanen aan het kijken is, maar er wordt ook een pas op de plaats gemaakt. De zwembadenkwestie is nog steeds in volle gang, daar moeten wij op wachten. Maar ik blijf binnen de gemeente pushen om nieuwe voorzieningen in Vroomshoop te krijgen. Mijn voorkeur gaat echt uit naar een glijbaan. Ik weet zeker dat dat zou zorgen voor nog meer bezoekersaantallen. De Zandstuve is mooi, maar er valt hier nog meer uit te halen", aldus Wil Slaghuis teamleider sportaccommodaties van de gemeente Twenterand.

Foto: Reinier van Willigen