Nieuws Actueel

Zwembad in Vriezenveen geeft ondernemers kansen

Van onze redactie 25 september 2015

Zwembad Thinkstock

Het gaat om de invulling en ontwikkeling van de commerciële ruimten bij de nieuwe accommodatie, waarin in elk geval een overdekt zwembad wordt aangelegd. Dat zwembad bestaat uit een wedstrijd- en een doelgroepenbassin en een peuterbassin met waterspeeltuin. De plek waar de nieuwe accommodatie komt te staan, moet nog door de gemeenteraad worden bepaald, maar de kans is aanwezig dat het wordt gebouwd op de plek van het huidige zwembad en sporthal De Stamper, aan de Schout Doddestraat.

Commerciële partijen Om het nieuwe gebouw als multifunctioneel te ontwikkelen, denkt het college van burgemeester en wethouders aan de inbreng van commerciële partijen. De specifieke invulling wil het college overlaten aan de markt, maar wel moet er een link zijn met sport. Als voorbeeld noemt het college de komst van bijvoorbeeld een fysiotherapeut of een fitnessclub. En ook sportactiviteiten van de buitenschoolse opvang zouden er een plek kunnen krijgen.

Potentiële partnersSynarchis gaat namens de gemeente in gesprek met potentiële partners, over vragen als 'welke functie zou een commerciële ruimte kunnen krijgen', 'bent u bereid te investeren in het pand', 'speelt de locatie een rol in de afweging mee te doen' en 'is gezamenlijk gebruik ook bespreekbaar'?Het is nog onzeker of de accommodatie ook een hal voor zaalsporten krijgt. Om de zaalsportclubs in Vriezenveen te helpen bij het oplossen van het tekort aan zaaluren, wordt eerst een semipermanente sporthal gebouwd naast De Stamper. Een hal die relatief eenvoudig kan worden afgebroken.

Foto: Thinkstock