Nieuws Actueel

Zwemleraar blijft ontucht ontkennen

Van onze redactie 3 maart 2015

Image 4791130

V. werd een jaar geleden aangehouden. Hij werkte toen bij zwembad Spaarnwoude in Velsen-Zuid. Het Openbaar Ministerie (OM) legt hem ontucht met 26 jongens en meisjes in de leeftijd van 4 tot 9 jaar ten laste. Daarnaast wordt hem het bezit van dierenporno verweten.

Onzedelijk betast Volgens het OM heeft V. de kinderen onzedelijk betast en ging hij tijdens de zwemlessen met zijn hand in hun broekje. De zaak kwam aan het rollen nadat verschillende kinderen daarover thuis vertelden en verontruste ouders naar de politie stapten.

Gedragsveranderingen Tijdens de 1e uren van het proces - waarin de rechtbank begon met de behandeling van alle 26 zaken - bleek dat de gebeurtenissen de jonge kinderen soms zwaar hebben aangegrepen. Ze vertonen gedragsveranderingen, slapen slecht en hebben problemen met vriendjes en op school. Sommige ouders hebben professionele hulp ingeschakeld.

De belangstelling voor de zaak is groot. In de rechtbank is een aparte zaal ingericht waar mensen het proces op een groot scherm volgen.