Nieuws Actueel

ZZP postbezorgers bezorgen weer post

Lotte Grimberg 20 juli 2015

Postnl middelgroot

Alle zelfstandige pakketbezorgers van PostNL zijn maandag weer aan het werk gegaan. Er worden momenteel geen acties gevoerd, zo liet PostNL weten.

"Vandaag werken we een groot deel van onze achterstand van niet-bezorgde pakketten weg. Wij verwachten dat we alle pakketten die klanten vanaf vandaag aanleveren binnen 24 uur te bezorgen, zoals klanten van ons gewend zijn'', aldus een woordvoerder van het postbedrijf.

OntevredenAfgelopen week voerden de zelfstandige pakketbezorgers stakingsacties. Dat leidde tot vertragingen van een deel van de pakketbezorging. De pakketbezorgers zijn ontevreden over de afspraken die PostNL heeft gemaakt met de vakbonden over de mogelijkheid in dienst te treden bij het postbedrijf of om als zelfstandige meer te gaan verdienen.

Dar leidde zaterdag tot een kort geding tegen een van de actievoerders om de acties te beëindigen. Hij zou pakketbezorgers hebben opgeroepen om niet alleen het werk neer te leggen, maar om ook depots te blokkeren. Later maandagmiddag volgt de uitspraak van de rechter.

Meer te verdienenPostNL zegt open te blijven staan voor overleg met alle individuele ondernemers. "Daarbij geven we de zelfstandige pakketbezorgers de keuze om in dienst te komen. Of om als ondernemer 10 procent meer te verdienen.''