Nieuws Actueel

ZZP-tariefwijzer is een lachertje

Bram de Vrind 21 februari 2014

De nieuwe ZZP-tariefwijzer van de Universiteit van Tilburg is een lachertje. Door het berekenen van het tarief dat je eigenlijk zou moeten verdienen, haal je zelfstandige ondernemers echt niet uit de armoede, betoogde onze blogger Laura Babelioswky. En hoe. Ze scoorde er met stip het meest gelezen blog van de voorbije week mee, een ware kliktopper! Hieronder de volledige blog top 5.

1. Laura Babeliowsky - ZZP tarief lost niet op

Een professor van de Tilburgse universiteit kwam afgelopen week met 'de oplossing’ voor armlastige zelfstandig ondernemers: de tarievenwijzer zzptarief.nl. Daarmee kan elke kleine zelfstandige becijferen welke prijzen hij of zij moet bedingen om rond te komen. Ik schiet altijd hartelijk in de lach bij dit soort initiatieven. Goed bedoeld, maar oplossen doet het niets. We keren het tij niet met allerhande instrumentaria.2.

2. Henk Kwakkel - Olympisch glijmiddel

Burgerinitiatieven zijn prima, en moeten in de beginfase goed begeleid worden en van onderop ontstaan. Voor mij staat Iginia Boccalandro, de Venezolaanse olympische rodelaarster, model voor de participatie van boven naar beneden. Een Olympisch glijmiddel dat niet werkt.

3. Madelon Dik - Voelen als een miljonair

Droom jij ook wel eens aan vet veel geld verdienen? Dat het geld met bakken binnenkomt. Ik krijg al een glimlach op mijn gezicht als ik me dit voorstel. Alleen al deze gedachte maakt mij blij. Ik realiseer mij echter dat de hoeveelheid geld die op mijn bankrekening staat an sich niet voelbaar is. Wat wel echt is, is dat gevoel van rijkdom. Hoe zou het zijn als je dat gevoel altijd kunt hebben en je je als miljonair kunt wanen? Dat lijkt me nou echt heerlijk.

4. Jan Willem Kooijmans - Hoi, hi, hai, hé of toch beste? In Nederland zijn we een beetje in de war op het gebied van zakelijke omgangsvormen. De Angelsaksische invloed met “you” als enige aanspreeksvorm versus het strikte Germaanse onderscheid tussen “du” en “Sie”. En Nederland? Precies, we zitten er letterlijk en figuurlijk tussenin.

5. Joost de Kluijver - Ik ben weer terug in de vibe!

Dingen regelen in Afrika… Dat kan 5 uur bij een nietszeggende overheidsafdeling wachten op een stempel betekenen, terwijl er mensen liggen te slapen op jouw papierwerk. Maar het bezoek aan Ghana vorige week was anders. Sterker nog, dit was een heel nuttig bezoek!