How-to Brexit

Dit zijn veelgestelde vragen over transport naar Verenigd Koninkrijk

Vrachtauto’s kunnen nog steeds van en naar het Verenigd Koninkrijk reizen per ferry vanuit een Nederlandse haven. Alleen voor de verbindingen bij Dover geldt dat chauffeurs vooralsnog niet mee aan boord mogen. Passagiers zijn niet toegestaan op de ferry’s. Dat blijkt uit informatie die evofenedex vanuit de Nederlandse en Britse overheid heeft ontvangen.

Bron: evonefedex 22 december 2020

Brexit monster haven engeland johnson

Hij is dus in Dover, en niet voor niets. Het blauwe Brexit Monster van minister Blok heeft het Verenigd Koninkrijk bereikt, Nu nog terug... Foto: ANP.

DEZE PAGINA WORDT REGELMATIG GEÜPDATE

De Europese Unie en de Britse overheid overleggen nog over een definitief pakket aan maatregelen, waarbij ook een gezamenlijke aanpak van het vrachtverkeer wordt besproken, meldt evonefedex. Realiseer je goed, de situatie verandert met het uur, dus het is verstandig om regelmatig te kijken of er nieuwe informatie is op bijvoorbeeld deze website en/of die van ondernemersvereniging evonefedex, het netwerk van Nederlandse handels- en productiebedrijven met een logistieke of internationale operatie.

Waar kan ik de wachttijden vinden voor de havens in het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie?

Op deze pagina staan de meest actuele wachttijden voor de havens vermeld.

Lees ook: Expert Van Otterloo: 'Transportchaos Britse grens is pas Brexit-voorproefje'

Kunnen vrachtauto’s nog terugkeren naar Nederland vanuit het Verenigd Koninkrijk?

Ja, de ferry’s die van naar Nederland varen zijn vooralsnog open voor vrachtauto’s. Bij Dover is het wel toegestaan containers op de ferry’s te vervoeren, maar mogen chauffeurs niet mee. Lees meer in dit bericht.

Ik heb een overtocht geboekt voor morgen. Kan ik mijn chauffeur laten rijden?

Ja, dat kan. Van en naar Nederlandse havens is het voor vrachtautochauffeurs toegestaan om mee te reizen. Gewone passagiers zijn niet toegestaan tot begin januari. Wel kan de situatie snel veranderen. Kijk onder het kopje juridisch voor meer informatie over wat te doen als een chauffeur zelf niet naar het VK wil rijden.

Lees ook: Onduidelijkheid over reisbeperkingen zijn rampzalig voor transporteurs en telers

Hoe bereid ik mij voor op mogelijke juridische belemmeringen van goederentransport naar het Verenigd Koninkrijk?

Het is belangrijk je daar nu goed bewust van te zijn en je voor te bereiden. Via deze link lees je daar alles over.

Brexit ingewikkeld? Onduidelijk? Wie de Brexit Nieuwsbrief van De Ondernemer leest, heeft overal antwoord op. Meld je nu aan!

Ontvang de wekelijkse ‘De Ondernemer Brexit Nieuwsbrief’ met het laatste nieuws, ondernemersverhalen en kansen en bedreigingen rondom de Brexit.