Podcast

Ceo Vakanties.nl tijdens rondreis zelf in lockdown Argentinië

Judith Eyck, ceo van Vakanties.nl, ANVR-bestuurslid en Travel Talent of the Year, was op rondreis door Argentinië en kreeg daar van de ene op de andere dag te maken met corona-maatregelen: alle winkels gingen dicht, een totale lockdown volgde. Het lukte Eyck om vanuit een snel geboekt airbnb-appartement te bellen via Whatsapp. Het gesprek was te horen in onze Corona Update. Je kunt het hieronder beluisteren.

Judith eyck vakanties nl

Judith Eyck, ceo van Vakanties.nl, was eerder dit jaar onze studiogast.

Van onze redactie 21 maart 2020

In het gesprek dat Corona Update-presentator Ron Lemmens (New Business Radio) met Eyck had, vertelt zij onder meer: ,,Het kwam niet helemaal als een verrassing, we volgden natuurlijk tijdens onze rondreis alle ontwikkelingen over Europa, maar Argentinië heeft wel sneller gehandeld dan we gedacht hadden. In een paar dagen tijd waren alle winkels gesloten en volgde de algehele lockdown."

'Argentinië schakelde snel naar lockdown'

,,Wij hebben eigenlijk veel geluk gehad omdat we met al dat nieuws uit Europa besloten op tijd in een klein dorpje een airbnb te huren en als het ware zelf in quarantaine te gaan. We hebben foto's gezien van duizenden mensen in vertrekhallen op de luchthaven van Buenos Aires, wij hebben besloten zeker niet die kant op om alsnog een vlucht proberen te krijgen."

'Monsterklus voor team Vakanties.nl'

Judith Eyck had vanwege haar rondreis haar verantwoordelijkheden als ceo van Vakanties.nl overgedragen aan Elwin Kamp, haar cto. ,,Die doet het fantastisch, met het hele team. We incasseren flink, net als de gehele reisbranche, maar we slaan ons er doorheen. Iedereen wordt door ons nu persoonlijk gebeld, om ze te informeren, vragen te kunnen beantwoorden en dat doen we in volgorde van vertrekdatum. Dat is een monsterklus, ons team maakt overuren, maar wij vinden dat belangrijk, sowieso stonden wel altijd al voor dat persoonlijk contact."

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details