Nieuws Coronavirus

Dit doorzichtige mondkapje moet de horeca veilig én gastvrij maken

Een mondkapje is misschien veilig, het maakt de drager ook onherkenbaar. Maar daar zijn oplossingen voor. De Rotterdamse cateraar Van der Linde brengt een miljoen doorzichtige mondkapjes op de markt.

Van onze redactie 14 mei 2020

Doorzichtig mondkapje

Yvonne Keunen (AD)

Hans van der Linde, directeur van het gelijknamige cateringbedrijf, kwam ze al eens tegen in Azië. Maar pas tijdens de coronacrisis besefte hij hoe handig doorzichtige mondkapjes eigenlijk zijn. ,,Ze zijn hygiënisch, maar ook gastvrij omdat je de mimiek van iemand blijft zien”, zegt hij in het AD. ,,Daardoor ze zijn niet alleen ideaal in werksituaties, maar ook voor slechthorenden die het van liplezen moeten hebben.”

Lees ook: Mondkapjes veel comfortabeler achter de oren: dit zijn de 'ear savers'

Rotterdammer importeert zelf 'gastvrije mondkapjes'

Nu zijn 58 jaar oude familiebedrijf door de coronacrisis vrijwel stilligt, besloot Van der Linde de ‘gastvrije mondkapjes’ zelf uit China te importeren. Mits goed gereinigd, kunnen de maskertjes meerdere keren worden gebruikt. ,,Ze zijn niet geschikt voor de zorg, maar wel in de horeca, waarvoor een mondkapje overigens niet verplicht is.” Maar ook bedrijven, culturele instellingen en werknemers uit de toerismebranche hebben al belangstelling getoond. ,,Ze zijn ook ideaal achter balies en counters.”

Anderhalve week is hij er nu mee in de weer, en zonder reclame worden ze - per vijftig - al volop besteld. ,,Nee, namen van klanten kan ik niet noemen, maar je komt ze straks overal tegen.” Bestelde Van der Linde eerst nog enkele tienduizenden maskertjes, inmiddels heeft hij een order van een miljoen stuks uitstaan. ,,Daar ben ik heel trots op. Het zorgt bovendien voor de broodnodige extra inkomsten.”