Nieuws Coronavirus

Ministerie Financiën over brief Belastingdienst: 'Alles in één keer terugbetalen hoeft nu niet'

,,Ondernemers hoeven niet alles in één keer terug te betalen", zegt woordvoerder Heleen Haverkort van het ministerie van Financiën over de brief die ondernemers hebben ontvangen om binnen een maand uitgestelde betalingen én de belastingen over juni in één keer en volledig te voldoen. ,,Een passage in de brief van de Belastingdienst is wat onhandig geformuleerd."

Van onze redactie 10 juli 2020

Laatste update: 10 juli 2020 13:33

Belastingdienst ministerie gebouw

,,Een passage in de brief van de Belastingdienst is wat onhandig geformuleerd waardoor je zou kunnen denken dat de uitgestelde belasting in een keer weer moet worden terug betaald. Laat me benadrukken: dat is niet zo. Het kabinet wil ondernemers juist zo goed mogelijk helpen en kijkt naar gespreide terugbetalingsmogelijkheden en maatwerk per sector", vertelt Heleen Haverkort, woordvoerder van het ministerie van Financiën.

'We zullen er op toezien op dit punt communicatie te verbeteren'

Ze reageert daarmee op de ophef over de brief die ondernemers deze week hebben ontvangen waarin wordt gesommeerd om uiterlijk 29 juli de uitgestelde betalingen én de belastingen over juni in één keer en volledig te voldoen. ,,We vinden het heel vervelend dat ondernemers door de brief van de Belastingdienst nu extra onrust in deze lastige tijden ervaren. We zullen er op toezien dat de communicatie op dit punt wordt verbeterd."

Lees ook: Brandbrief aan kabinet: nu opeisen uitgestelde belasting duwt ondernemers afgrond in

Voorstel ONL: 24 maanden uitstel betaling

Ook voor Hans Biesheuvel van ONL kwam de brief als een volslagen verrassing. ,,We zijn volop in overleg met staatssecretaris Hans Vijlbrief en hebben voorgesteld ondernemers 24 maanden de tijd te geven, zonder rente, om terug te betalen. Dan zijn er acht kwartalen om de schuld van één kwartaal te voldoen. De staatssecretaris vond dat een reëel voorstel."

Brief Belastingdienst: uitstel aanvragen

Ondernemers die de brief van de Belastingdienst hebben ontvangen kunnen, zoals daarin ook vermeld staat, uitstel van belasting betaling aanvragen. Dat via dit online formulier.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.